dissabte, 16 de febrer del 2013

La Sindicatura veu indicis d'irregularitats en els comptes de Moià de quatre anys

  • Els comptes de Moià sota la lupa
  • L'ens completa la instrucció dels exercicis 2006 a 2009 i cita el 28 de febrer l'exalcalde i una vintena d'exregidors i càrrecs no electes
La Sindicatura de Comptes ha anat avançant durant els darrers dos anys en el procés d'instrucció que li va delegar el Tribunal sobre els números de quatre exercicis de l'Ajuntament moianès que l'oposició havia denunciat l'any 2009. En les primeres conclusions es determinarien evidències d'actuacions pressumptament irregulars.

L'adjudicació del nou CAP i el pàrquing soterrat era una de les operacions denunciades
El cercle s'estreny sobre la gestió dels antics governs de Josep Montràs a Moià. El Tribunal de Comptes ha completat una primera fase del procés endagat ara fa tres anys arran d'una denúncia presentada per MAP-ERC -que era a l'oposició- sobre la gestió realitzada per l'Ajuntament durant els anys 2006, 2007 i 2008, i segons ha pogut saber Regió 7, les conclusions apunten indicis evidents de pressumptes irregularitats. Fins al punt que a la Sindicatura -a qui el Tribunal va delegar la instrucció del cas- ha enviat aquests darrers dies una citació perquè el dijous 28 de febrer compareguin a la seva seu l'exalcalde Montràs (CiU) i una vintena d'exregidors i d'antics càrrecs no electes que van formar part dels ajuntaments d'aquell període- que abraça parcialment dos mandats diferents, però sempre amb governs de CiU en majoria. 

Les pressumptes irregularitats de les quals la vintena llarga de persones citades hauran de respondre en la compareixença de final d'aquest mes, abracen un ampli ventall d'operacions i gestions realitzades en aquell període denunciat (2006-2008) al qual posteriorment d'hi ha afegit l'exercici 2009. (...)

MoiàFutur al centre
Un dels nuclis principals del procés d'instrucció que ha portat a terme la Sindicatura, és l'empresa municipal MoiàFutur, per a la qual l'Ajuntament actual acaba de sol·licitar el concurs de creditors ja que no pot fer front als deutes contrets. (...)

La tercera gran pota de l'argumentari MAP-ERC i que hauria estat indagat per la Sindicatura de Comptes per delegació del Tribunal, són despeses en conceptes de dietes i locomoció de l'exalcalde i d'exregidors de l'equip de govern, sense que, pressumptament, constés en els comprovants la indicació de qui havia fet la despesa ni el motiu o, simplement, sense justificació de cap mena.


Font: Regió 7, 15-02-2013

2 comentaris:

  1. Llegint la notícia del regió7 i la vostra explicació al díptic, us volia preguntar a veure quina seria la postura de l'associació ara que ja està clar que s'estan investigant els temes que vosaltres denuncieu (moiafutur i les obres del CAP).
    Seguireu endavant amb la denúncia i recollida de diners? Si la resposta és que si, no seria millor fer servir els vostres esforços en fer pedagogia sobre com s'ha arribat fins on som i de controlar que no torni a passar, i gastar els diners en altres temes que no s'estiguin investigant ja?

    Felicitats per la iniciativa.

    ResponElimina
  2. Disculpes pel retard en donar-te resposta, estem en fase de construcció del bloc. Cal diferenciar el procediment de la Sindicatura engegat fa anys per MAP-ERC de la iniciativa de l'ADMM - Moià Deute al Jutjat de Manresa. La primera actúa a nivell administratiu i la segona a nivell penal. Les deus instruccions comparteixen alguns temes com pot ser MoiàFutur, però d'altres són ben diferents, com poden ser certes obres dels darrers anys, que no estan incloses a la Sindicatura. La instrucció de Sindicatura a no ser que ho derivi a Fiscalia només actuarà sobre la mala gestió i el perjudici econòmic. La via que hem iniciat nosaltres preten aclarir el qui, què, quan, on, perquè, etc.; arriba més lluny, amb el dret a la defensa i la pressumpció de la inocència per davant de tot. Fer pedagogia és per a nosaltres, un dels nostres objectius fundacionals. Et convidem a participar, contacta amb nosaltres.

    ResponElimina