dilluns, 28 d’octubre del 2013

Carta oberta de l’associació veïnal d’afectats pel deute municipal (ADMM) al consistori

A continuació publiquem la carta adreçada a l'ajuntament de Moià, que al llarg d'aquesta setmana entrarem per registre, sobre un dels punts que va aparèixer per sorpresa a l'últim ple municipal:











Il·lm. Sr. Dionís Guiteras i Rubio
Alcalde
Ajuntament de Moià
Ens consta que en el ple ordinari del passat dijous es va tractar i aprovar la resolució del concurs de creditors de l’empresa municipal “MoiàFutur”.

Ens sorprèn que aquest punt, al nostre entendre molt important, no aparegués a l’ordre del dia de la convocatòria a la qual nosaltres teníem accés.

Ens sorprèn també que quatre dies després no s’hagi fet cap publicació ni informació al poble de com queda el concurs de creditors.

No és voluntat de l’associació opinar sobre el sentit del vot de cada partit ni sobre si les decisions que es prenen son encertades o no, el nostre objectiu és intentar explicar les causes i els causants del deute, demostrar que bona part és il·legitim, posar en debat públic si relament sóm els moianesos els que han de tornar la totalitat del deute i vetllar per intentar evitar que es generi nou deute.

Si consulteu els anàlisis que hem publicat darrerament al nostre blog moiadeute.blgospot.com veureu que MoiaFutur ha estat un dels principals agents generadors de deute a Moià, és per aquesta raó que ens interessa molt saber com ha quedat resolt el tema i ens preocupa que una empresa municipal que fins ara no ha dotat al poble de cap instal·lació útil pugui seguir generant deute.

Fins ara aquest equip de govern ha demostrat ser molt curós i ens sembla que ha mesurat força les despeses que fa. Ens agradaria que fós més transparent i en temes com aquest ens expliqui i aclareixi alguns dubtes:

  • Quin ha estat l’acord exacte del conveni que s’ha aprovat?
  • Quines parts hi han intervingut?
  • Quin és el projecte de viabilitat de l’equip de govern per  mantenir viva una societat iniciada fa sis anys per l’anterior alcalde, que ha costat al poble més de 5 milions sense cap retorn al poble en forma de servei o instal·lació?
  • Quin cost ha suposat, fins ara, el procés i tramitació del concurs de creditors?
  • Quins pagaments i costos preveu el conveni per als propers quatre o cinc anys i amb que es finançaran?


Moltes gràcies.
Moià, 28 d’octubre de 2013

ADMM-MoiàDeute

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada