diumenge, 1 de desembre de 2013

Manresainfo.cat - El jutjat aprova el Conveni de Creditors de MoiàFutur

La sentència decreta el cessament de l'administrador concursal i restitueix a la societat els poders d'administració que el Jutjat havia intervingut


http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/40088/jutjat/aprova/conveni/creditors/moiafutur

El passat 25 de novembre de 2013, el Jutjat Mercantil número 7 de Barcelona va dictar sentència aprovant el conveni de creditors de la societat municipal Moiàfutur, S.A.
 
El procediment concursal de Moiàfutur, S.A. s'ha resolt en un temps rècord de només nou mesos, perquè la demanda original es va presentar al Jutjat el 28 de febrer d'enguany. La tramitació d'un concurs de creditors d'aquestes característiques sol trigar de dos a tres anys, com a mínim. Cap proveïdor s'ha oposat al Conveni proposat per la societat per tornar els seus deutes en un termini de deu anys.
 
La sentència decreta el cessament de l'administrador concursal i restitueix a la societat els poders d'administració que el Jutjat havia intervingut durant la tramitació del concurs.
 
La sentència també ordena el cessament de la resta de limitacions i restriccions imposades en la declaració del concurs, la qual cosa permetrà als òrgans d'administració i gestió de la societat la reactivació de les seves activitats, amb el principal objectiu de posar en valor i rendibilitzar el seu patrimoni, que és l'esperit que va animar la presentació del concurs.
 
Si el concurs de creditors no hagués prosperat la societat hagués anat a liquidació, la qual cosa hauria tingut unes conseqüències letals pel seu patrimoni, perquè els immobles que posseeix s'haurien hagut de vendre a preu de saldo, a causa de l'estat en que es troba actualment el mercat immobiliari. L'administrador concursal va taxar la pèrdua que s'hauria produït en cas de liquidació de la societat en 2.949.229 euros.
 
La Sentència posa fi a un via crucis que va començar el 2009 amb la paralització per falta de recursos de dues obres que la societat havia posat en marxa dos anys abans (conversió de l'antiga caserna de la guàrdia civil en habitatges socials i construcció del pàrking del CAP) i que va tenir el seu punt culminant en la demanda presentada per Catalunya Banc el 27 de desembre de l'any passat,  davant el Jutjat de Primera Instància número 8 de Manresa, en reclamació d'1.505.012,37 euros en concepte de principal i interessos ordinaris i moratoris vençuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada