dilluns, 4 de març del 2013

Els implicats en les presumptes irregularitats de Moià han d’aportar garanties de pagament

Les persones a qui s’atribueix possibles danys en els comptes municipals 2006-2009 han d’avalar amb un mínim de 350.000 euros

Caserna de la Guàrdia Civil (Moià)
La vintena de persones que la Sindicatura de Comptes ha determinat que tindrien responsabilitat en les  presumptes irregularitats detectades en els comptes de quatre anys (del 2006 al 2009) de l’Ajuntament de Moià han de respondre amb el seu patrimoni dels possibles danys causats a l’erari públic, a l’espera del pronunciament del Tribunal.

La quantitat per la qual cadascun d’ells ha de respondre patrimonialment és de com a mínim 350.000 euros, ja que en cada cas depèn de quines presumptes irregularitats se li atribueix. Tal com ja havia avançat aquest diari, aquest dijous havien estat citats a la seu de la Sindicatura l’exalcalde Josep Montràs (CiU) i una vintena de persones que eren regidors, càrrecs de l’Ajuntament o del consell d’administració de MoiàFutur durant aquell període.

Segons ha pogut saber Regió7, en la majoria dels casos van comparèixer els advocats per escoltar les presumptes irregularitats que s’atribueix als seus representats i exposar els seus arguments (amb anterioritat ja havien pogut presentar al·legacions a la instrucció).

Alhora, aquest acte va servir perquè des de la sindicatura se’ls comuniqués formalment que en els propers dies hauran de respondre patrimonialment en relació amb la quantia que –provisionalment i en diferent grau– se’ls atribueix com a dany causat a l’erari públic, segons la presumpta irregularitat o irregularitats a la qual se’ls ha vinculat en el procés d’instrucció.

És a dir, les persones relacionades han de declarar quins béns econòmics, patrimonials o avals disposen com a garantia de reparació d’aquest possible dany, que s’executaria sempre que en el posterior procés s’acabi confirmant que hi ha hagut una irregularitat (...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada