dissabte, 2 de març del 2013

Les presumptes irregularitats detectades per la Sindicatura a Moià sumen 4 milions d’euros

L’ens fiscalitzador considera que en els comptes del 2006 al 2009 hi ha una desena d’operacions o gestions injustificades

El CAP de Moià, sota el qual hi ha el polèmic pàrquing
Un mínim de 4 milions d’euros és el perjudici que haurien causat a les arques públiques de Moià les presumptes irregularitats comeses per l’Ajuntament durant quatre anys. És la quantia que sumen la desena d’operacions o paquets de despesa que la Sindicatura de Comptes ha conclòs que no estan justificades o que s’haurien dut a terme contravenint les normatives vigents, arran de la indagació dels exercicis econòmics del 2006, 2007, 2008 i 2009 del consistori moianès.

Segons el document que ha elaborat la Sindicatura, al qual Regió7 ha tingut accés tot i que sense la relació de persones cita des, el gros del perjudici econòmic el concentren els dos grans projectes impulsats a través de MoiàFutur: el del nou CAP amb un pàrquing soterrat, d’una banda, i el de la caserna de la Guàrdia Civil, de l’altra.

En tots dos casos se’n van mo dificar els contractes (i, per tant, els pressupostos a l’alça) molt poc temps després que se n’hagués fet l’adjudicació a l’empresa constructora. Entre totes dues operacions la instructora calcula un impacte econòmic en la hisenda pública d’uns 2,8 milions d’euros.

A banda, la Sindicatura també hi ha inclòs, entre altres, operacions de préstec que considera que presumptament es van concertar de forma irregular perquè pel nivell d’endeutament que tenia el consistori no es podrien haver formalitzat, i despeses en concepte de trucades telefòniques, dietes i desplaçaments que la instructora entén que no estan justificades (...).

Font: Regio 7, 23-02-2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada