dijous, 14 de maig del 2015

La trista realitat d’un menyspreu permanent


En plena campanya electoral, quan els candidats representa que fan un esforç més gran per apropar-se a la gent i les entitats, el nostre alcalde Sr. Dionís Guiteras d’AraMoià – ERC que es presenta a la reelecció, ens fa arribar aquesta resposta, una resposta que parla per ella mateixa, no s’aguanta per enlloc, i denota la negativa a col·laborar el més mínim, per assolir els objectius que persegueix l’associació ADMM-MoiàDeute en benefici de tots els veïns i veïnes. Els nostres objectius són desgranar l’origen del deute i prevenir que això no pugui tornar a passar.


Us relatem breument aquesta història:


Octubre 2014 – L’arquitecte Jordi Costa, després de dedicar llargues hores de manera desinteressada, remenant documents i mes documents, fent visites a les obres, redactant... ens entrega un informe molt complet sobre la empresa municipal MoiàFutur.

7 de Novembre 2014 – Sense tenir cap obligació legal ni moral de facilitar aquest informe a l’ajuntament, l’entreguem amb esperit constructiu a l’equip de govern i aprofitem per fer un seguit de recomanacions i propostes exposades pel mateix Jordi Costa en el moment que ens entrega l’informe.

28 de Gener 2015 – Reclamem una resposta i recordem que la llei defineix un termini de 31 dies per contestar a les instàncies presentades al registre municipal.

10 de Març 2015 – Visitem al representant del Síndic de Greuges i li exposem la situació en relació a la instància no resposta, atès que no és la primera vegada que no es responen les nostres peticions.

7 d’Abril 2015 – El Síndic de Greuges ens informa que formularà una reclamació a l’ajuntament.

20 d’Abril 2015 – Fem entrega en mà al Sr. Dionís Guiteres de les nostres propostes per a les Municipals 2015. Ens comenta que estan preparant la resposta a la instància de 7 de Novembre 2014. Li agraïm, i després de preguntar-li, ens confirma que ha rebut una carta del Síndic de Greuges.

13 de Maig 2015 – Al matí un regidor ens informa que ha entrat una nova reclamació del Síndic de Greuges. A les 19h ens entreguen aquesta resposta lamentable, i per primer cop ens fan signar un justificant de recepció. Ens imaginem que serà per a enviar al Síndic de Greuges i justificar així, encara que amb sis mesos de retard, que ja han complert amb la llei.

Tot plegat ens porta a pensar que l’únic objectiu de la resposta és tranquil·litzar al Síndic de Greuges i en cap cas atendre una petició dels veïns. Us recomanem una lectura dels nou punts que es varen proposar a l’equip de govern el 7 de Novembre del 2014 i una altra lectura de la resposta del dia 13 de Maig 2015, segurament no cal afegir gaire res més. La resposta diu ben poca cosa, parla d’aportar documentació a la justícia (només faltaria que no ho fes), comenta que tenim accés a tota la documentació (totalment fals, no ens han deixat accedir a un armari amb documentació de MoiàFutur custodiat a Aigües de Moià per l’exgerent de MoiàFutur), i no respon a cap dels nou punts de la instància, com tampoc van donar una resposta política (si es tindrà en compte per incorporar al pressupost) a les propostes que vam formular per al pressupost 2015.

Ens hagués agradat rebre una resposta respectuosa, ja fos acceptant o rebutjant les propostes formulades. En tot cas, a dia d’avui, interpretem aquesta minsa resposta com una negativa clara i rotunda. Aquesta és la voluntat del nostre alcalde Sr. Dinoís Guiteras per aclarir les coses (no volem pensar que aquest sigui el criteri del conjunt de membres del partit al que representa, preferim interpretar-ho com a una acció unilateral del nostre alcalde). Adjuntem també la resposta formal que entrarem pel registre municipal.


ADMM-MoiàDeute
14 de Maig de 2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada